Pneumònies i radiografies de pit

Les pneumònies són una de les principals causes d’ingrés hospitalari. La radiografia de tòrax és la prova d’elecció per realitzar el diagnòstic de pneumònia i en la majoria dels casos ens permetrà visualitzar la infecció en forma d’una taca que anomenem condensació.

Fins ara, al cap d’un temps d’haver superat una pneumònia, era freqüent sol·licitar una radiografia de control per valorar si havia curat bé.

Recentment, s’ha demostrat que aquests tipus de radiografies de control no són efectives, ja que no aporten cap valor al maneig clínic del pacient.

Font: www.candlemaking.com.auCal tenir en compte que les radiografies no són innòcues. És per això que, en pacients adults diagnosticats de pneumònia adquirida a la comunitat, que responen clínicament bé a la teràpia antibiòtica inicial, no es recomana la realització de radiografia de tòrax en finalitzar el tractament per al control i seguiment de la malaltia. Sí que es recomana, en canvi, fer un seguiment valorant temperatura, paràmetres respiratoris i hemodinàmics.

Les excepcions a aquesta recomanació són els pacients en què fracassa el tractament antibiòtic, que han requerit hospitalització i són majors de 50 anys, que desenvolupen complicacions i els que presenten un deteriorament en la seva situació clínica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Malalties infecto-contagioses, Pneumologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s