Alcohol i dones

“L’alcohol presenta un altre desafiament més per a la salut de les dones. Fins i tot en quantitats petites, l’alcohol afecta les dones de manera diferent que als homes. I beure en excés és, d’alguna manera, molt més arriscat per a les dones que per als homes”.
Sembla un escrit masclista, però no ho és. És un dels paràgrafs del document Alcohol, un repte per a la salut de les dones, que ha publicat l’Institut Nacional sobre l’Abús d’Alcohol i Alcoholisme dels Estats Units, i que podeu trobar al primer enllaç traduït al castellà.

El consum d’alcohol afecta de forma diferent a homes i dones:

  • L’alcohol es metabolitza de forma diferent, ja que en les dones, les quantitats de l’enzim alcohol deshidrogenasa (el que permet digerir l’alcohol) i les d’aigua presents al cos, són menors que les que hi ha en els homes.
  • DibujoEl nivell de consum de risc (valors per sobre dels quals l’Organització Mundial de la Salut considera que l’alcohol pot perjudicar la salut) és més baix per a les dones que per als homes. En dones és de 2-2,5 UBE (unitats de beguda estàndard) al dia enfront de les 4 en homes; o dit en setmanes, més de 17 UBE a la setmana per les dones davant de les 28 UBE pels homes.
  • A llarg termini, les dones desenvolupen malalties relacionades amb l’alcohol més ràpidament i amb menor quantitat d’alcohol que els homes. Entre aquestes malalties destaquen: càncer de mama, malalties hepàtiques, malalties cerebrals i lesions o alteracions relacionades amb la violència de gènere i l’abús sexual, que poden ser afavorits per la ingesta d’alcohol.
  • El consum de begudes alcohòliques per part d’una dona embarassada pot afectar el fetus i produir una síndrome alcohòlica fetal.

El consum de risc i perjudicial d’alcohol no és exclusiu de dones joves. També el poden patir les dones d’edat avançada on els problemes amb l’alcohol sovint es poden confondre amb altres condicions relacionades amb l’envelliment: caigudes freqüents, traumatismes, parestèsies, alteracions de la memòria, demència, etc.

font: educacionpapps.blogspot

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Alcohol, Consells de salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s