Plans de tractament en demències

La demència és una malaltia que va avançant i es caracteritza per un deteriorament cognitiu. En els casos més avançats aquest deteriorament cognitiu és sever i s’arriba a unasense-titol dependència funcional total; els pacients no són capaços de passejar sols, la seva sense-titolcapacitat per parlar és mínima (no poden encadenar més de 5 paraules seguides) i és freqüent que apareguin dificultats per menjar, ja que la deglució pot estar afectada. Tot i així, molts d’aquests pacients reben una mitjana d’entre 5 i 15 medicaments al dia.

En aquesta etapa terminal, l’Institut Mèdic dels EUA recomana des de fa anys… sense-titolque la prescripció de medicaments es regeixi únicament per objectius terapèutics primaris, dit d’una altra manera, cobrir les necessitats bàsiques (valorant l’expectativa de vida del pacient i el temps que triga un fàrmac a donar beneficis) i considerar el confort del pacient com a primer objectiu terapèutic (evitar el dolor i el patiment).

Per desgràcia la demència avança i és lògic replantejar-se, de tant en tant, els tractaments pautats, ja que l’estat i les condicions del pacient canvien. Entre els fàrmacs que cal reconsiderar trobem: hipolipemiants (aquells que redueixen el colesterol i els triglicèrids), memantina (fàrmac que alenteix l’evolució de la demència; si aquesta ja es troba en un estadi final, poca feina farà perquè hi ha poc per frenar), quimioteràpics, antiplaquetaris (a excepció de l’aspirina en dosis antiagregants), immunomoduladors, antilecotriens…

Com sempre, cal individualitzar i aquí és on el vostre equip de salut us pot ajudar.

Extret de: Menys és més: medicaments de qüestionable benefici en demència avançada

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s