La demència avança i cal revisar-la

La demència és una malaltia que va avançant i que es caracteritza per un deteriorament cognitiu. En els casos més avançats, aquest deteriorament cognitiu és sever i s’arriba a una dependència funcional total; els pacients no són capaços de passejar sols, la seva capacitat per parlar és mínima (no poden encadenar més de 5 paraules seguides) i és freqüent que apareguin dificultats per menjar, ja que la deglució pot estar afectada. Molts d’aquests pacients reben una mitjana d’entre 5 i 15 medicaments al dia.

En aquesta etapa terminal, l’Institut Mèdic dels EUA recomana des de fa anys, que la prescripció de medicaments es regeixi únicament per objectius terapèutics primaris. Dit d’una altra manera, cobrir les necessitats bàsiques valorant l’expectativa de vida del pacient i el temps que triga un fàrmac a donar beneficis i considerar el confort del pacient com a primer objectiu terapèutic: evitar el dolor i el patiment.

Per desgràcia la demència avança i és lògic replantejar-se els tractaments pautats de tant en tant, ja que l’estat i les condicions del pacient canvien. Entre els fàrmacs que cal reconsiderar, n’hi ha molts però, es poden destacar: hipolipemiants (aquells que redueixen el colesterol i triglicèrids), memantina (fàrmac que alenteix l’evolució de la demència però que en la fase final poc hi ha per frenar), quimioteràpics, antiplaquetaris (a excepció de l’aspirina en dosis antiagregants), immunomoduladors, antilecotriens, etc. Com sempre, cal individualitzar i aquí és on el vostre equip de salut us pot ajudar.

Extret de:Menos es más: medicamentos de cuestionable beneficio en demencia avanzada del blog Hemos leído

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Medicaments, Neurologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s