La immunoteràpia

La immunoteràpia és una teràpia que activa el sistema immunitari contra les cèl·lules d’allò que s’està tractant. Actualment, ja és un tractament molt eficaç per tractar alguns tumors com el melanoma o el càncer de pulmó.

Dibujo

Científics de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Barcelona

Dibujo

Imatge d’un càncer de còlon vist via colonoscòpica. Pres de: https://www.youtube.com/watch?v=hEcIUqr9EMU

Malauradament la majoria de tumors de còlon no responen a aquest tipus de tractament. Un equip liderat per l’investigador Eduard Batlle, a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) ha publicat un treball a la revista Nature (febrer 2018) on s’explica que l’hormona TGF-beta és la responsable que aquests tractaments no funcionin en els càncers de còlon. Aquest estudi obre la porta per desenvolupar el primer tractament immunoteràpic pel càncer de còlon, ja que si es neutralitza l’acció d’aquesta hormona, les cèl·lules del sistema immunitari aconsegueixen combatre el càncer i, fins i tot, prevenir l’aparició de metàstasis de fetge i pulmó en un model preclínic de ratolí que mimetitza la malaltia en humans.

La revista Nature publica en el mateix número un altre estudi que arriba a les mateixes conclusions que l’equip de Batlle però en el càncer de bufeta. “Aquest segon treball demostra que el descobriment va més enllà del càncer de còlon. Aparentment múltiples tipus de tumors utilitzen la mateixa estratègia – l’elevació dels nivells de TGF-beta en l’entorn – per tornar-se invisibles al sistema immunitari“.

Des del nostre blog, felicitem l’equip de Científics de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. GRÀCIES.

Font: IM MEDICO http://www.immedicohospitalario.es/noticia/13419/inmunoterapia-contra-el-cncer-de-colon?utm_source=news_2018-02-16&utm_medium=Email&utm_campaign=mailing&email=0

Aquesta entrada ha esta publicada en Aparell digestiu, Càncer, Urologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s