Dispensació de medicaments durant les vacances

al blogSegons ens han informat, els pacients de la resta de l’estat espanyol podran retirar les seves medicacions de les oficines de farmàcia i els pacients d’aquí podrem retirar medicacions fora de Catalunya, en cas que la data de dispensació s’hagi complert.
Bones notícies que malauradament no es compleixen a les CCAA d’Andalusia i Madrid, de moment. al blogLa interoperabilitat estatal permet l’intercanvi d’informació entre les Comunitats Autònomes per tal de garantir la prestació farmacèutica al Sistema Nacional de Salut. En el cas de Catalunya, possibilita la dispensació a una altra Comunitat Autònoma d’una prescripció electrònica feta a Catalunya a pacients CatSalut. 

Avantatges per als pacients

 • Portar de viatge només la medicació que està prenent.
 • No estar pendent de recollir la medicació abans de viatjar a una altra Comunitat Autònoma.
 • Evitar acumulacions de medicació, assegurant la bona conservació dels medicaments i evitant transports inadequats.
 • Afavorir el compliment terapèutic.

Afectació als metges (prescripcions electròniques de pacients CatSalut dispensades a altres CCAA)

 1. Quan un pacient marxi de viatge a una altra Comunitat Autònoma, no serà necessari avançar-li la medicació si es compleix que:
  • El pacient es desplaça a una Comunitat Autònoma certificada.
  • Si li han prescrit medicaments, o bé productes sanitaris o dietoterapèutics.
 2. Caldrà informar el pacient de què pot recollir la medicació a una oficina de farmàcia de l’altra Comunitat Autònoma. Haurà de portar sempre la seva Targeta Sanitària Individual i presentar-la a l’oficina de farmàcia. Haurà de pagar el percentatge que li correspongui, haurà de demanar el tiquet de la dispensació per poder sol·licitar reemborsament si calgués i sol·licitar el reemborsament al CatSalut (l’informaran al taulell del CAP).
 3. Podran conèixer tota la medicació dispensada al pacient, independentment de la Comunitat Autònoma de l’oficina de farmàcia a la qual el pacient reculli la medicació. La UP de dispensació de les dispensacions fetes a altres Comunitats Autònomes serà genèrica.

L’única excepció és si un pacient té prescrit un producte dietoterapèutic i marxa de viatge a Galícia (en aquesta Comunitat Autònoma, es dispensen als serveis de farmàcia dels hospitals i no a les oficines de farmàcia).

Font: https://ecapics.files.wordpress.com/2018/07/interoperativitatdispensacio.pdf

més informació a: https://www.msssi.gob.es/profesionales/recetaElectronicaSNS/home.htm

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitzacions, Cultura mèdica, Essencials, Medicaments, Novetats, Processos administratius, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s