Tractaments de la diabetis mellitus 2: Els inhibidors de l’alfa-glucosidasa

Els membres més destacats de la família dels inhibidors de l’alfa-glucosidasa són l’acarbosa i el miglitol. La seva utilitat clínica és, avui en dia, residual.

Actuen inhibint les alfa-glucosidases intestinals. El resultat és una demora en la digestió dels hidrats de carboni amb reducció de la pujada de sucre després de la ingesta (pics glucèmics postprandials).

Una de les seves virtuts més rellevants és que no produeixen hipoglucèmies (baixades de sucre) i un dels seus desavantatges és que si es produeix una hipoglucèmia (en un pacient que pren aquest tipus de fàrmacs juntament amb insulina o altres fàrmacs que sí que poden produir hipoglucèmies) s’haurà de tractar amb glucosa pura.
La seva eficàcia és menor a la de la metformina i com ja hem comentat, el seu ús avui en dia, és residual.

Tal com passa amb la metformina aquest tipus de fàrmacs també produeix problemes gastrointestinals i de fet aquest efecte secundari apareix en un 30% dels pacients tractats. A més s’han descrit alteracions dels enzims hepàtics quan s’utilitzen a dosis màximes.

Estan contraindicades en: el tractament de la diabetis mellitus 1, pacients amb trastorns gastrointestinals, embaràs, lactància, insuficiència renal (creatinina superior a 2 mg/dl) i la cirrosi hepàtica.

Recordeu que els articles que publiquem en aquest blog són només informatius i que davant de qualsevol dubte, podeu consultar els vostres professionals sanitaris, que són els que millor us coneixen.

Altres articles publicats en aquest blog que us poden interessar són:

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Diabetis, Medicaments. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s