Fetge gras, esteatosi hepàtica

L’esteatosi hepàtica també es coneix amb el sobrenom de “fetge gras”. Afecta un 26% de la població adulta. Tot i que en els pacients amb diabetis tipus 2 pot afectar entre el 40-70% de la població. L’evolució de l’esteatosi condiciona el seu pronòstic. Hi ha persones on pot aparèixer una inflamació hepàtica en forma d’hepatitis no alcohòlica (NASH) que amb el temps pot derivar en una mort cel·lular hepàtica suficientment important com per produir fibrosi. Aquesta fibrosi predisposa a l’aparició de cirrosi hepàtica o càncer hepàtic. No és, per tant, una patologia innòcua, ja que pot acabar malament.

Al marge de la repercussió hepàtica, ara sabem que l’esteatosi és un factor de risc independent de patir diabetis tipus 2, síndrome metabòlica i malaltia cardiovascular (MCV), totes elles patologies que també comporten cert grau de gravetat.

El sedentarisme, la manca d’exercici físic i l’obesitat afavoreixen l’aparició d’esteatosi hepàtica.

Font: http://redgedaps.blogspot.com/2018/06/el-indice-de-higado-graso-un-predictor.html

Aquesta entrada ha esta publicada en Aparell digestiu, Càncer, Consells de salut, Cultura mèdica, Exercici físic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s