La curcumina i la colitis ulcerosa

hartLa colitis ulcerosa (CU) és una malaltia que es caracteritza per una inflamació crònica de les capes mucoses del còlon i el seu tractament no és senzill. Encara que hi ha hagut avenços en les teràpies, actualment a alguns pacients es pauten immunomoduladors, medicaments que no estan exempts d’esdeveniments adversos significatius.

Es pensa, des de fa temps, que la curcumina pot ser útil en el tractament quan s’utilitza com adjuvant, juntament amb la mesalamina. La mesalamina, també coneguda com a mesalazina o àcid 5-aminosalicílic (5-ASA), és un fàrmac antiinflamatori emprat per al tractament de malalties inflamatòries intestinals (CU i la malaltia de Crohn). La curcumina és un colorant natural procedent de la cúrcuma, espècie cultivada principalment a l’Índia i utilitzada des de l’antiguitat per a diverses aplicacions. A la Unió Europea, és un additiu alimentari autoritzat amb el codi E-100i.

En aquest article de la revista The American Journal of the Medical Sciences, publicat el juny del 2018, es va realitzar una revisió exhaustiva de la literatura existent fins al desembre de 2017 al respecte. Es van estudiar tres assaigs controlats aleatoris que incloïen 142 pacients. L’ús de la curcumina juntament amb la mesalamina es va associar amb un augment de les probabilitats de remissió clínica. La millora clínica, la remissió endoscòpica i la taxa de millora també es van mostrar més altes en el grup de curcumina en comparació amb el placebo.
Els autors conclouen que la curcumina, a causa de la seva efectivitat i un perfil d’efectes secundaris més segurs, pot disminuir la càrrega sanitària i la morbiditat associada a aquesta malaltia recidivant.

Font: https://www.amjmedsci.com/article/S0002-9629(18)30252-0/fulltext

Aquesta entrada ha esta publicada en Aparell digestiu, Consells de salut, Cultura mèdica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s