Perla terapèutica (8): el tractament de l’osteoporosi

INICIATIVA TERAPÈUTICA

INICIATIVA TERAPÈUTICA… troba’ls a: https://www.ti.ubc.ca/about-us/

Iniciativa Terapèutica es va crear al 1994 pel Departament de Farmacologia i Terapèutica del Canadà amb la col·laboració del Departament de Medicina familiars de la Universitat de Colúmbia. La seva intenció: proporcionar als metges i farmacèutics una informació actualitzada, basada en evidències e informació pràctica sobre els tractaments prescriptibles. És una organització independent, separada del govern, de la indústria farmacèutica i d’altres grups d’interès.

Durant el 2019 van complir 25 anys i van fer un recull d’articles publicats per ells, encara vigents que han anomenat “perles”… En aquest article del gener del 2012 es comenten les evidencies en el tractament de l’osteoporosi… voleu saber més?

Sembla ser que:

  • No hi ha beneficis clínicament significatius per als bifosfonats en dones postmenopàusiques sense fractura prèvia ni aplastament vertebral.
  • A causa del petit efecte obtingut i l’elevat risc de biaix en els estudis, no està clar si els bisfosfonats provoquen una reducció clínicament significativa de les fractures de maluc en dones amb una fractura prèvia o compressió vertebral.

Es conclou per tant que no hi ha beneficis clínicament significatius de que el tractament amb bifosfonats de dones postmenopàusiques SENSE fractura o aixafament vertebral previ.

Revisió sistemàtica de l’eficàcia dels bifosfonats (setembre-octubre 2011, número 83). A causa de la petita magnitud de l’efecte trobat i l’alt risc de biaix dels assaigs inclosos, aquest nombre concloïa que en les dones amb una fractura prèvia o aixafament vertebral “no està clar si els bifosfonats proporcionen una reducció clínicament significativa de les fractures de maluc “.

Com sempre recomanem: el que millor us pot aconsellar, informar i valorar la idoneïtat d’un tractament a les vostres característiques és el vostre metge de capçalera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Medicaments, Osteoporosi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s