La gota, l’àcid úric o urat…

La gota és l’artritis inflamatòria més freqüent. Es caracteritza per la presencia de cristalls d’urat en les articulacions i els teixits. Generalment es presenta amb atacs dolorosos intermitents seguits de llargs períodes de remissió.

Davant un atac agut de gota es molt probable que es pautin antiinflamatoris (AINEs que poden precisar, si hi ha risc de complicacions gastrointestinals, gastroprotecció) o colchicina.

El que necessites saber

En general, la teràpia de reducció de l’urat està dirigida a pacients amb atacs recurrents, tofos (cúmuls d’àcid úric en pell o articulacions) , artropatía d’urat o dany renal i als pacients simptomàtics amb nivells molt elevats d’àcid úric en sèrum. L’al·lopurinol és l’opció de primera línia en aquests pacients.

Abans d’iniciar una teràpia de reducció de l’urat cal considerar els possibles danys, els beneficis i les limitacions de la teràpia així com, les malalties i tractaments farmacològics concomitants i les preferències d’aquell qui pateix la malaltia; un cop informat correctament.

Tots els pacients que opten per la teràpia de reducció requereixen un seguiment periòdic de la funció renal i el nivell d’àcid úric del sèrum per assegurar-se que la dosi és adequada. Cal recordar que malgrat que les proves són limitades, es recomana controlar el pes, augmentar l’exercici i reduir el consum d’alcohol

Font: https://twitter.com/hashtag/BMJEducation?src=hash

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Medicaments, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s