13 de Juny

13 de juny és el dia europeu de la prevenció del càncer de pell. El càncer de pell és el més freqüent, i suposa aproximadament el 50% de tots els càncers diagnosticats. Cada any es detecten uns 150.000 nous casos i es produeixen 600 morts.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) crida a la població perquè incrementi la protecció solar. I també al col·lectiu de professionals de la salut per a sensibilitzar a la detecció precoç del càncer cutani.
UNA CORRECTA PROTECCIÓ SOLAR PODRIA EVITAR FINS AL 80% DELS CASOS DE CÀNCER DE PELL

L’efecte negatiu del sol és el principal factor de risc del càncer de pell. La intensitat d’aquest efecte nociu varia en funció de diversos factors, però el perill hi durant tot l’any. L’exposició inadequada intermitent i intensa, i les cremades solars són la principal causa evitable de melanoma, responsable del 90% de les morts per càncer de pell, i que representa un 5% de casos del tumor. En canvi, en el cas dels carcinomes, la causa més comuna és l’exposició continuada.
La protecció SOLAR NO ÉS UNA QÜESTIÓ ESTACIONAL

Hem de protegir-nos durant tot l’any, especialment quan realitzem activitats a l’aire lliure, encara que estigui ennuvolat, sobretot a la muntanya, la neu o el mar.

Font: http://dermatoscopia.camfic.cat/2018/06/13/la-medicina-de-familia-esencial-para-la-prevencion-del-cancer-de-piel/

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s