Petita historia de les benzodiacepines

El 1955, el químic de Hoffmann-La Roche, Leo Sternbach, va identificar accidentalment la

primera benzodiazepina, el clordiazepòxid que va ser comercialitzada el 1960 com “Librium”. Següents investigacions van poder modificar la activitat del clordiazepòxid donant lloc al famós “Valium” (diazepam) que va ser comercialitzat el 1963.

Inicialment, les benzodiazepines semblaven ser menys tòxiques i menys propenses a causar dependència que altres medicacions. Una millora específica va ser la manca de depressió respiratòria, un problema de seguretat que presentaven els barbitúrics.

Els professionals mèdics van rebre les benzodiazepines amb entusiasme. A mitja dècada dels 70, les benzodiazepines estaven encapçalant les vendes farmacològiques.

Els investigadors van trigar 15 anys a conèixer el seu mecanisme d’acció; actua sobre l’àcid gamma-aminobutíric.

A la dècada dels 80, l’entusiasme inicial dels metges va donar pas a una preocupació: l’abús i dependència dels usuaris de benzodiazepines. A mesura que es va anar acumulant informació sobre aquests aspectes, van aparèixer pautes d’ús. Al mateix temps, els metges van començar a plantejar-se la conveniència de l’ús de benzodiazepines en pacients d’edat avançada; la resposta terapèutica menor dels ancians i la sensibilitat augmentada a patir efectes secundaris exigien precaució.

Traducció “sui generis” del resum de “The history of benzodiazepines”Author: Wick, Jeannette  Source: The Consultant Pharmacist®, Number 9 / September 2013, pp. 538-548(11)Publisher: American Society of Consultant Pharmacists DOI: https://doi.org/10.4140/TCP.n.2013.538

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Medicaments, Trastorns psíquics. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s