Hipertròfia Prostàtica Benigna

La hipertròfia benigna de pròstata es un trastorn benigne i freqüent en els pacients d’edat avançada que s’acompanya de símptomes obstructius i irritatius de la bufeta.

El qüestionari IPSS ajuda al personal sanitari a valorar el grau d’afectació experimentat pel pacient i junt amb altres criteris permet establir la conducta terapèutica. El tractament farmacològic acostuma a estar indicat en pacients amb símptomes moderats-greus.

Els fàrmacs utilitzats pel seu tractament són:

  • Els alfa-blocadors selectius (tasulosina, terazosina, doxazosina): es consideren els medicaments de primera linina en els pacients amb simptomes moderats- greus i prostates petites, ja que son més efectius en la millora dels símptomes que els inhibidors de l’alfa-reductasa.
  • Els inhibidors de l’alfa-5-reductasa (finaterida, dutasterida) estan indicats en pacients amb símptomes greus i prostates grans.

La teràpia combinada amb un alfa-blocador i un inhibidor de l’alfa-5-reductasa esta indicada en aquells pacients que presenten símptomes moderats o greus i una pròstata gran. En els pacients sense recurrència dels símptomes, es pot valorar retirar l’alfa-blocador als 6-12 mesos de tractament.

El benefici de les teràpies complementaries actualment disponibles no es clar i, per tant, no es recomana el seu us.

Font: http://metgedefamilia.blogspot.com/2018/04/preguntes-mes-frequents-sobre-el.html, http://medicaments.gencat.cat/web/.content/minisite/medicaments/professionals/6_publicacions/butlletins/butlleti_informacio_terapeutica/documents/arxius/BIT-vol_29_n1_Preguntes-mes-frequents-hiperplasia-benigna-de-prostata.pdf

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Medicaments, Urologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s