Suplements de vitamina D

Sense títolEn un article publicat al British Medical Journal (BMJ) del març del 2021 que podeu trobar integre a https://www.bmj.com/content/372/bmj.n484 l’autor: Mark Bolland i els seus col·legues es replantegen les estratègies del sistema públic de salut anglès respecte la vitamina D ja que sembla ser que no s’assoleixen beneficis palpables per la salut.

La suplementació amb vitamina D és un tema roent, tot i que determinada literatura científica i alguns mitjans de comunicació la defenguin, cada cop son majors els dubtes del seu benefici fora del tractament/profilaxis del raquitisme i l’osteomalàcia. Som molts els que pensem que la vitamina D s’està promocionant de forma exagerada i acrítica sovint basant-se en proves observacionals febles i que per la salut òssia, una correcta alimentació, exercici físic i el no tabaquisme és una opció millor que testar dèficits de vitamina D en pacients on no existeix risc.

El farmacòleg d’Atenció Primària, Carlos F. Oropesa, que edita el prestigiós blog “El rincón de sisifó” també pensa que apart de cars, els suplements de vitamina D són poc útils. Sense títol

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Exercici físic, Osteoporosi, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s