Medicaments contra el refredat… Son efectius?

Els medicaments per al refredat que contenen combinacions diverses d’analgèsics, descongestionants i antihistamínics es venen sense recepta. Tot i això, les proves sobre la seva efectivitat són limitades. La qüestió és: fins a quin punt són efectives les diverses combinacions de fàrmacs contra el refredat? Una revisió Cochrane respon aquesta pregunta. Al CAPLLIBERTATICS us l’hem traduït, preo si voleu més informació o llegir la font original podeu clicar el següent link: clica aquí

Sense títol

L’evidència actual indica que les diverses combinacions d’analgèsics, descongestionants i antihistamínics poden presentar algun benefici sobre la intensitat o la durada dels símptomes del refredat en els adults i els nens grans. No obstant això, aquest benefici s’ha de sospesar amb el risc més gran d’efectes adversos. Amb les dades disponibles actualment, es considera que l’efecte sobre els símptomes és probablement petit. No hi ha evidència en nens petits que aquestes combinacions de fàrmacs siguin efectives.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Consells de salut, Cultura mèdica, Malalties infecto-contagioses, Medicaments, ORL. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s