El fotoprotectors us parlen. Els enteneu?

 

 

Anuncis
Publicat dins de Càncer, Consells de salut, Cultura mèdica, Malalties de la pell, Salut comunitària | Deixa un comentari

Opinió de “El Comprimido” sobre els SYSADOA

L’artrosi és una malaltia inflamatòria crònica i degenerativa de les articulacions i és molt comú. Acostuma a afectar la gent gran, tot i que pot aparèixer a qualsevol edat. S’estima que fins al 80% de les persones de més de 75 anys presenta alteracions en les radiografies causades per l’artrosi, encara que no sempre produeix molèsties ni símptomes. A Catalunya hi ha més d’un milió de persones que pateixen artrosi i l’envelliment de la població provoca que la xifra vagi en augment. Continua llegint

Publicat dins de Artrosi, Consells de salut, Cultura mèdica, Medicaments, Salut comunitària | Deixa un comentari

La hidratació… Consell del Dr. Fabiani

El Dr. Fabiani és un metge de família polifacètic que gestiona el blog “mediblog de familia” del qual som seguidors. Ell mateix es descriu com un comunicador.

Segons el Dr. Fabiani: ” No hay que beber 2 litros de agua. Primero, eso es un cálculo aproximado que se hizo sin demasiada ciencia… Segundo, en ese cálculo está incluido no solo el “agua” tal cual, sino todo el agua que contienen los diferentes alimentos, comidas y bebidas… ¿Cuánto hay que beber? Cuando tienes sed. Simplemente, ¿no?. Sólo especial cuidado en ancianos o niños muy pequeños en los que el mecanismo de sed a veces falla un poco.”

Cliqueu a sobre de la imatge o a l’enllaç de sobre, si voleu accedir a la seva pròpia explicació.

Publicat dins de Consells de salut, Dietes | Deixa un comentari

Les otitis de l’estiu… otitis externa difusa

hartAmb l’arribada de l’estiu, com tots els anys en aquesta època, augmenta la incidència de les infeccions del conducte auditiu extern, les otitis externes.

La humitat acumulada a les oïdes pels banys, així com la sudoració provocada per la calor, són els principals factors causants de l’otitis externa difusa. Per evitar-les cal eixugar-se bé, no utilitzar bastonets, evitar que s’hi acumuli aigua i no fer ús de taps.

Font: http://ics.gencat.cat/ca/detall/noticia/Infografia_otitis

Publicat dins de Consells de salut, Cultura mèdica, ORL, Salut comunitària | Deixa un comentari

1 Juliol, primer aniversari de la mort de Julian Tudor Hart

hart

Misatges de condol a Tweeter… 1 d eJuliol del 2018, avui fa un any

Julian Tudor Hart, metge de família i epidemiòleg, va morir l’1 de juliol del 2018. Avui fa un any.

Segons “The Lancet” Trobeu l’article sencer a (https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)31660-X/fulltext): Va ser un metge de capçalera (GP) visionari que va passar la seva carrera practicant el que predicava. Julian Tudor Hart és conegut per ser l’autor de la Llei de cures inverses: “La disponibilitat de la bona atenció mèdica tendeix a decréixer amb la necessitat que pateix la població a cuidar“. Com Karl Marx, la seva inspiració, Tudor Hart creia que no era suficient d’interpretar el món de diverses maneres; calia canviar-lo.

 

Publicat dins de Cultura mèdica, Efemèrides, Frases mèdiques cel·lebres | Deixa un comentari

26 de juny: Dia Internacional contra les Drogues

L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir el 26 de juny com el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues. La celebració d’aquest dia serveix anualment per recordar el perill que suposen les drogues i per sensibilitzar l’opinió pública mundial.

Més informació a:

Publicat dins de Activitats diverses, Cultura mèdica, Efemèrides, Salut comunitària | Deixa un comentari

21 de juny: Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotrofica (ELA)

Es calcula que cada 8 hores es diagnostica un nou malalt d’ELA. Malaltia que, actualment, no té cura. En l’ELA es produeix una degeneració de les neurones motores. Els músculs del malalt es van paralitzant progressivament mentre la seva ment es manté intacta. La qualitat de vida queda severament afectada i cal cobrir necessitats essencials

Sin título

Més informació a: https://adelaweb.org/ Associació Espanyola d’ELA

Un any més, l’Associació de malalts d’ELA manté la seva campanya de conscienciació sobre l’Esclerosi Lateral Amiotròfica amb el lema “A la teva ciutat també hi ha gent amb ELA”. #Coneix-ELA#. D’aquesta manera es vol cridar l’atenció sobre aquesta patologia de la qual es diagnostiquen cada any més de 900 casos i per la qual també moren aproximadament 900 persones en aquest mateix període.

Publicat dins de Activitats diverses, Cultura mèdica, Efemèrides, Salut comunitària | Deixa un comentari