Acreditació com Equip d’Atenció Primaria de Catalunya

El 21 d’octubre del 2015 es va celebrar a Barcelona l’Acte de lliurament dels Certificats d’Acreditació dels Equips d’Atenció Primària, reconeguts respecte de tercers, per la qualitat del seu funcionament i per les millores en l’activitat assistencial.

Certificat d'acreditació d'EAP de Catalunya

Certificat d’acreditació d’EAP de Catalunya

Aquest sistema d’acreditació és una de les estratègies de què disposa l’Administració per avaluar les característiques d’un centre o servei i suposa un impuls per desenvolupar una millora en la qualitat de les organitzacions. En concret, s’analitzen en conjunt els aspectes de gestió i funcionament de l’equip, així com els relacionats amb les persones, la societat, els serveis socials, la comunitat, etc. D’aquesta manera, aquesta acreditació garanteix uns resultats òptims pel que fa als processos d’atenció als pacients, d’accés a l’equip mèdic i infermer, a l’assistència social, al lideratge en la gestió, i al confort dels professionals en l’exercici de la seva activitat, entre d’altres.

Des de setembre  del 2014 fins ara s’han acreditat 96 equips de tota Catalunya. Amb aquest acte el Departament de Salut ens va reconèixer l’esforç per tal d’assolir el nivell de qualitat que el Departament va definir mitjançant el Model d’Acreditació d’Atenció Primària.