e-consentiment

https://captemple.files.wordpress.com/2013/10/econsentiment1.jpgLes noves tecnologies de la informació i la comunicació proporcionen nous sistemes que els serveis de salut utilitzen per arribar a tots els sectors de la societat de forma confidencial i segura.

Per això, i a fi de garantir l’accessibilitat i la seguretat del pacient, l’Institut Català de la Salut posa al vostre abast l’e-consentiment, document on els ciutadans donen la conformitat per rebre informes o resultats clínics, o per fer gestions en línia, ja que es tracta d’informació confidencial i s’exigeixen unes mesures d’especial protecció de les dades. Aquest és el primer pas d’un projecte ambiciós d’autonomia del pacient que ha de permetre, a llarg termini, que la ciutadania puguin accedir a la seva Carpeta personal de salut.

L’e-consentiment, que es facilita a tots els ciutadans dels centres d’atenció primària:

  1. Ofereix la possibilitat de sol·licitar una contrasenya per accedir als tràmits i serveis en línia disponibles a través del web de l’Institut Català de la Salut. La sol·licitud d’aquesta identificació, personal i intransferible, permetrà accedir a la consulta de visites amb l’especialista. Cal recordar que en cas de sol·licitar-la, qualsevol programació remota, bé per Internet des de casa bé pels dispositius d’autoservei per a la programació disponibles en alguns centres, requerirà aquesta clau de pas per realitzar la gestió.
  2. Permet informar sobre qui és el representant legal del ciutadà, en el cas de ser menor d’edat o estar incapacitat judicialment.
  3. Sol·licita el consentiment en relació amb les comunicacions per via telefònica, per missatge de text i correu electrònic. Aquest aspecte farà referència tant a les comunicacions relatives a recordatori i canvi en les citacions, com a l’enviament de determinada informació sobre l’estat de salut (resultats de proves, informes…). En aquest darrer cas, si es remet qualsevol informació de caràcter clínic, es farà de la forma més segura possible, adjuntant l’arxiu encriptat. El codi de desencriptació en cada cas serà el codi identificació personal del ciutadà.

Imprimiu el vostre e-consentiment, signeu-lo i deixeu-lo a la Unitat d’Admissió i Atenció al Ciutadà, on si voleu, us podem donar més informació.

e-consentiment en PDF

Deixeu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s